Skip to content

Spelinfo

Spel: GTA V

Utvecklare: Rockstar North

Utgivare: Rockstar Games

Plattform: PS3, PS4 , X-box one, X-box 360

Genre: Action, äventyr

Releasedatum: 17 september 2013

Är man ett gäng polare som vill ha lite action på sin datorskärm så är absolut GTA V ett bra exempel på vad man ska välja att göra. Sanlöst bra spel att lira med sina polare.

Fram med chipsen, ta fram läsken ur kylen och sätt er bekvämt i soffan. Alla har nog innerst inne saknat känslan att få vara lite kriminell och vara smått galen och samtidigt få leva ut allt i en kriminell stad som har de mesta att erbjuda.

Med GTA V får man verkligen den chansen till det och mer där till.

Här har du inte bara en karaktär utan tre!

Franklin –En mörk kille från förorten

Trevor –En fullblods psykopat

Michael –En avdankad bankrånare, nu pensionerad med fru och barn

Tre stycken minst sagt mer eller mindre originella karaktärer. Du kan när som helst under spelets gång skifta mellan dessa tre gubbar. De har oftast tillgång till samma uppdrag allihopa, även om det är vissa uppdrag som är karaktärsspecifika, vilket innebär att det inte dramatiskt förändrar hela spelupplevelsen beroende på vilken karaktär man favoriserar. I uppdrag som involverar minst två av dessa tre karaktärer så kan man skifta mellan dem för att ge understöd på olika sätt under spelet.

Om man till exempel gör ett uppdrag och Michael hänger armkrok hjälplöst från en helikopter medan poliser skjuter för fullt på honom så kan man enkelt byta till Franklin, som då händelsevis råkar lurpassa med ett snipergevär på ett hustak i närheten, och knäppa poliserna en efter en. Därefter kan man snabbt byta till Trevor, han som styr helikoptern, och flyga därifrån. Detta är nytt för GTA-serien och ökar känslan rejält över att ha kontroll över situationer, och det fungerar sanslöst bra.

Jag kan snabbt och enkelt klargöra att grafiken är sjukt imponerande för att vara på PS3. Texturer är högupplösta, karaktärers ansiktsuttryck är så otroligt uttrycksfulla och levande, och allting känns generellt mycket mer hög definierat. Samtidigt så funderar man lite på hur spelet kommer se ut med nästa generations grafik, men den som väntar på något gott…

Jämfört med GTA V så är det mer känsla i alla vapen och bilarna känns mycket mer kraftfulla. Poliserna tillåter inte lika mycket här som i företrädaren när du håller på ditt kriminella beteende. Du kan använda dig av allt från U-båtar, flygplan, helikoptrar, bilar, jet-skis etc. Ja listan kan göras lång på alla fordon som du kan fram föra i detta spel. Man hittar alltid något roligt att roa sig med på sina uppdrag, man blir aldrig uttråkad.

Spelet utspelar sig i den fiktiva staden Los Santos i staten San Andreas och dess omgivningar, baserat på nutida Los Angeles och miljön från södra Kalifornien och själv klart finns där ett casino men det går ej att gå in att spela för de pengar man tjänat in. För det hade varit fränt att gå in där och spela lite slots, black jack eller exempelvis poker.

Sätter ner och avsätt tid för detta spel, det är värt det!

Published inUncategorized