Skip to content

Större än Wii Sports

Grand Theft Auto V är succén som aldrig tycks ta slut någonsin. Drygt fyra år efter urpremiären så har hisnande 85 miljoner exemplar av Rockstars gangstersaga GTA V skickats ut till återförsäljare, det uppger Take-Two i en rapport för årets andra kvartal.

Det här gör GTA V till tidernas bäst säljande spel i USA i fråga om både intäkter och sålda antal av spelet, uppger källan The NPD Group och baserar uppgiften på både digital och fysisk spelförsäljning på samtliga spelplattformar som finns.

GTA V kliver därmed upp på pallen med sin tredje plats på Wikipedias lista av ”tidernas bäst säljande spel”, och med det passerar man förbi Wii Sports (82,8 miljoner) – en ruskigt imponerande bedrift eftersom Wii Sports följde med när man köpte en Wii-konsol. Detta var det inte många som trodde när de släpptes.

Tetris är fortfarande helt ohotad etta på listan med sina 170 miljoner sålda exemplar. Pusselspelet släpptes redan 1984 och har sedan dess lanserats till ungefär alla elektroniska komponenter med skärm kopplade till sig, helt otroligt! Minecraft ligger tvåa; Markus Perssons kreation har totalt sålts i ca 122 miljoner ex – hittills. Riktigt imponerande och som sagt det är hittills, fler lär de kunna bli.

I GTA-sammanhang ligger GTA: San Andreas tvåa med sin 27,5 miljoner, GTA IV (25 miljoner) och GTA: Vice City (17,5 miljoner). Imponerande siffror, man förstår liksom knappt hur mycket pengar det rör sig om.

GTA V har sålt dubbelt vad Super Mario Bros (40,2 miljoner) och Super Mario Cart (37 miljoner) har sålt.

Men det är imponerande att bara efter fyra år så ligger man på en tredjeplats i tidernas mest sålda spel. Det är bara att lyfta på hatten och låta sig imponeras av dessa siffror. Nästa spel på listan för Rockstar Games är Grand Theft Auto: San Andreas på femtonde plats.

Published inUncategorized